FAQ


Waar wordt mijn verzonden informatie opgeslagen?

Alle e-mails en bijlagen staan veilig en versleuteld opgeslagen bij The Datacenter Group. The Datacenter Group heeft verschillende certificering, waarvan de belangrijkste zijn:
  • ISO 9001 - kwaliteit
  • ISO 27001 - veiligheid
  • ISO 14001 - milieu
  • NEN 7510 - informatiebeveiliging voor de zorg

Wie verzorgt en beheert deze dienst?

E-mailsafe is een oplossing van VoorMeerWaarde BV. VoorMeerWaarde is gevestigd in Doetinchem en is onder verschillende labels actief. Met ca 10 fte werken wij elke dag aan het verbeteren van digitale dienstverlening voor de overheid.
Voor onze dienstverlening ontwikkelen we veel softwareoplossingen op maat, waarbij we soms (deel)oplossingen kunnen delen met anderen. E-mailsafe.nl is zo'n oplossing: een eenvoudige en veilige manier om privacy gevoelige of geheime informatie aan iemand te sturen.
Door de wijze van encryptie en een slim ingericht proces is het uitsluitend voor zender en ontvanger mogelijk om de informatie te lezen. Zelf E-mailsafe zelf kan dit niet.

Moet ik me registreren voor deze dienst

E-mailsafe is gratis en u hoeft zich niet te registreren.

Kan ik onbeperkt bijlagen toevoegen?

Nee dat is niet mogelijk, bij een nieuw bericht wordt aangegeven hoeveel bijlagen u mag versturen en hoe groot het totaal aan bijlagen mag zijn.

Krijg ik bevestiging van verzending van mijn bericht?

Ja u ontvangt per e-mail bevestiging.

Hoe lang worden mijn e-mails en bijlagen bewaard?

Een bericht moet binnen 2 weken door de ontvanger opgehaald zijn, daarna wordt deze onherroepelijk verwijderd. Binnen maximaal 6 weken na verwijdering is deze ook geheel verwijderd uit de back-up.

Kan E-mailsafe mijn berichten en bijlagen lezen?

Alle berichten en bijlagen zijn strikt persoonlijk en geheim. Medewerkers van E-mailsafe of derden hebben geen toegang tot de inhoud en kunnen zelfs geen toegang krijgen.

Mag ik alles versturen als bericht of bijlage?

Nee. U dient zich te houden aan de Nederlandse wetgeving, in het bijzonder: auteursrecht, privacyrecht, merkenrecht, eigendomsrecht, reclamecode, AVG en overig Nederlands recht.
Verspreiding van bijvoorbeeld racistische berichten, ongewenste reclame, (kinder)porno, het verkrijgen van drugs, phishing e-mails, enzovoort zijn uitdrukkelijk verboden.

Wat gebeurt er als ik (per ongeluk) de gebruiksvoorwaarden overtreed?

Bij (een indicatie van) overtreding van één van de gebruiksvoorwaarden zal E-mailsafe alles in het werk (mogen) stellen om de overtreder te identificeren, uit te sluiten van het gebruik van de dienst en indien van toepassing aan te geven bij de betreffende autoriteit.

Welke garantie geeft E-mailsafe op de dienst?

Deze dienst wordt “as-is” geleverd, zonder enige vorm van garantie, verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid. Er worden geen garanties afgegeven ten aanzien van uptime, veiligheid of foutenvrije processen.
E-mailsafe is niet aansprakelijk voor de gevolgen van het verspreiden van berichten en/of bijlagen. Schade aan een computer en/of de software door het openen van bijvoorbeeld malafide bijlagen zijn volledig uitgesloten van aansprakelijkheid.
Het gebruik van deze dienst is volledig voor eigen risico.